sponsoren

 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > avondvierdaagse ook in 2019 weer gegroeid!

Avondvierdaagse ook in 2019 weer gegroeid!

Dagverslag middag- en avondvierdaagse 2019

WIJK EN AALBURG - 2019 - DAGELIJKSVERSLAG MIDDAG- en AVONDVIERDAAGSE:

11 juni: De eerste middag en avond zit er weer op en weer mogen wij nieuwe records noteren.  Mede dankzij de scholen De Hoeksteen (251) en de J.H. Dunant (107) mogen wij deze avond alvast 460 wandelaars noteren, dat zijn er 53 meer dan in 2018. Ook de middagvierdaagse wist ons te verrassen en noteerde een deelnemersaantal van boven de 40. Voor de middagwandelaars was er deze dan een ijsje bij Jaco's Eeterij en Friture en voor de avondwandelaars was er een flesje water van JUMBO C. Duijzer. En dan is het de bedoeling dat je dat flesje zelf weer elke avond weer vult met water zodat je de hele avondvierdaagse voldoende vocht binnen krijgt. Ook onze mensen werden goed verzorgd, de commissie van onze middag vierdaagse met als startlocatie Wijkestein werden goed verzorgd door de mensen van Maaswaarden en de leden van het inschrijfbureau avondvierdaagse bij Proeflokaal den Dijk werden goed in de gaten gehouden door Robbert.

12 juni: Dag 2 was voor de middagvierdaagse minder gunstig, het water stortte met bakken uit de hemel en er kon echt niet gewandeld worden. Er werd binnen gewandeld in het huis, er werden spelletjes gedaan in het huis. En als klap op de vuurpijl was er voor alle deelnemers een worstje en werd weer een gezellig middag afgesloten.   Voor de avondvierdaagse hadden wij meer geluk. Om ongeveer 16.00 uur is het droog geworden en kregen wij prachtig weer met een hele mooie route over de uiterwaarden.  En bij het afmelden van de wandelaars hadden wij een overheerlijke verrassing van Bakkerij van Horssen. Er was voor iedere wandelaar een heerlijke chocolade cupcake die zeker in de smaak viel en gretig in ontvangst werd genomen.  Ook kregen wij deze avond bezoek van OkeFM/media, er werd een heel leuk overzicht van onze avondvierdaagse gemonteerd met tussen door een intervieuw. Dit alles is te zien op okemedia.nl / facebook wsvwandelvreugd / en Ziggo kanaal 41.

13 juni: Het zag er niet al te best uit, de weersverwachtingen waren onheilspellend maar vielen gelukkig weer mee.  De middagvierdaagse kreeg misschien een enkele spat maar dat is niet noemenswaardig. Alle deelnemers waren zeer tevreden en hebben heerlijk genoten van de pauze met een madarijn van groetenman Van Dijk aan de Markt te Wijk en Aalburg.        Een 15 tal deelnemers van de avondvierdaagse had minder geluk. Tussen half 6 en 6 uur was het zeker geen wandelweer en viel er zelfs een enkele donderklap. maar volgens buienradar zou het tussen 6 en 8 uur droog zijn. Maar om 8 uur ging het dan ook echt even los zelfs wij moesten in razende vaart onze spullen in veiligheid brengen terwijl op straat onze mensen de wandelaars en het weer in de gaten hielden zodat wij het evenement op een voor iedereen veilige manier konden afsluiten. Alle deelnemers mochten deze avond bij Jaco's Eeterij & Friture een ijsje halen. Namens alle deelnemers willen wij Jaco en zijn team heel hartelijk bedanken voor deze verrassing. Iedereen was heel tevreden en bij het afsluiten van deze avond weer veilig thuis. 

14 juni  De laatste dag alweer, dat betekend voor de middagvierdaagse eerst koffie met gebak aangeboden door Wijkestein, het is tenslotte de 5e middagvierdaagse. Daarna ging iedereen gelijktijdig naar buiten voor de laatste tocht van deze vierdaagse. Bij terugkomst werden eerst de deelnemers gehuldigd die alweer voor de 5e keer hebben deelgenomen, voor hen was een speciaal tegeltje gemaakt. Daarna waren de overige deelnemers aan de beurt en was er voor iedereen de vertrouwde medaille en oorkonde. Voor iedere deelnemers was er een mooie zonnebloem geschonken door Mikado. Met nog wat woordjes van Bert Noorloos en Ad Vos was het tijd voor frietjes de definitieve afsluiting van dit prachtiege evenement waarvoor wij Maaswaarden locatie Wijkestein, haar personeel en vele vrijwilligers heel hartelijk bedanken. Uiteraard ook bedankt  alle sponsoren en onze eigen mensen die dit evenement beheren en organiseren.                            De avondvierdaagse kent ook weer een hele mooie afsluiting met prachtig weer en een hele gezellig sfeer. Muziek- & Streetband Zuilichem en de Bommelero's uit Zaltbommel hebben onze gasten begeleid tijdens het defile wat deze keer werd afgenomen door Wethouder Tanis van de gemeente Altena en leden van onze vereniging. Om 21.15 uur hadden 468 wandelaars hun felbegeerde medaille of nummer, de oorkonde, plaatjes voor in het wandelboekje en een mandarijn van Arnoud Vos de woensdaggroenteman op de Markt te Wijk en Aalburg.  Een bedankje is op zijn plaatst voor de organisatoren  van de Basisscholen De Hoeksteen en Henri Dunant die samen 357 wandelaars in de benen wist te krijgen en daarbij zijn al die begeleiders nog niet eens mee geteld. Natuurlijk Robbert van Proeflokaal de Dijk en onze sponsoren heel hartelijk bedankt. En namens iedereen wil ik zeker de mensen die wij het hardst nodig hebben bedanken. De mensen van buiten onze vereniging in de meeste gevallen onze verkeersregelaars, maar ook de mensen/leden van onze vereniging die allelei hand- en spandiensten hebben geleverd, samen een hele grote groep mensen die hebben ingestaan voor het doen slagen  van een evenement waar wij trots op mogen zijn en dat wij zonder deze mensen onmogelijk kunnen organiseren. Totaal hadden wij deze week een record aantal aan inschrijvingen t.w. 508  en misschien wel evenzoveel (zwart) lopers!, maar ook die mensen hebben wij wel in beweging gekregen!!